ice tea cu ghimbir

Alimente care combat efectele caniculei

Credeti ca iarna este un anotimp dificil pentru ca racim mai des? Ei bine, nici vara nu este lipsita de pericole pentru sanatate! Atentie la ce mancati!

Iata si cateva sfaturi:

  • Alergii. Mancati ceapa, praz, andive si laptuci rosii, care sunt bogate in cvercetin, o substanta cu efect antialergic.
  • Arsuri solare. Nu este cazul sa renuntati la crema cu factor mare de protectie solara, dar si betacarotenul din mango, caise si morcovi proejeaza pielea de radiatiile solare.
  • Intoxicatii alimentare. Cand este canicula, riscam sa ne deranjam la stomac. Pentru a avea bacterii „bune”, de protectie, in intestin, mancati banane, sparanghel si andive.
  • Microbi de bazin. Daca va pregatiti sa intrati in piscina, luati niste guma de mestecat cu xylitol, un indulcitor care protejeaza urechile si gatul de bacteriile din apa.

Hidratati-va si racoriti-va!

Faceti cuburi de gheata din suc de fructe amestecat cu sifon in parti egale. Astfel, limonada si chiar apa minerala cu gheata vor capata un farmec aparte. La limonada ar merge cuburi facute cu suc de cirese sau lamai verzi, iar la ceaiul rece s-ar potrivi cuburi de gheata facute din suc de piersica sau mango.

Va ofer si o reteta de ceai cu gheata in care puteti scufunda cuburile translucide si colorate pe care le pastrati in congelator:

Ice tea cu ghimbir

Ingrediente: 3 buc. ghimbir de cate 7-8 cm, curatate si taiate felii subtiri, 1 cana cu frunze de menta, 6 pliculete de ceai verde, 125 ml miere, sucul de la doua lamai.

Puneti ghimbirul in 1,5 litri de apa si dati in clocot. Luati de pe foc si adaugati menta si pliculetele de ceai, apoi acoperiti o jumatate de ora. Cand se mai racoreste, puneti licoarea intr-o carafa, adaugati mierea si lamaia si dati la rece.