prajituri-cu-ciocolata

Prajituri cu ciocolata

Ingrediente:

  • 120 g unt;
  • 2 oua;
  • 2 galbenusuri de ou;
  • 115 g de ciocolata neagra;
  • 1/4 cana zahar alb;
  • 2 lingurite de faina.

Preparare:

  1. Incalziti cuptorul pana la 230 de grade Celsius. Tapetati cu unt si faina patru forme de tarta, fiecare cu o capacitate de aproximativ 120 g.
  2. In partea de sus a unei oale duble puneti la fiert apa si incalziti untul si ciocolata pana cand acestea se topesc.
  3. Bateti ouale, galbenusurile si zaharul pana cand acestea se deschid la culoare si crema se ingroasa.
  4. Puneti ciocolata si untul peste crema de oua, avand grija sa amestecati mereu. Incorporati, apoi, treptat, faina, pana cand compozitia incepe sa se inchege.
  5. Turnati amestecul final in formele de prajitura si coaceti 6-7 minute. Rasturnati formele pe platouri si lasati-le asa vreo 15 secunde inainte sa scoateti prajiturile din ele. Decorati cu frisca si fructe confiate si serviti imediat.