
Prajituri cu ciocolata
Ingrediente:
- 120 g unt;
- 2 oua;
- 2 galbenusuri de ou;
- 115 g de ciocolata neagra;
- 1/4 cana zahar alb;
- 2 lingurite de faina.
Preparare:
- Incalziti cuptorul pana la 230 de grade Celsius. Tapetati cu unt si faina patru forme de tarta, fiecare cu o capacitate de aproximativ 120 g.
- In partea de sus a unei oale duble puneti la fiert apa si incalziti untul si ciocolata pana cand acestea se topesc.
- Bateti ouale, galbenusurile si zaharul pana cand acestea se deschid la culoare si crema se ingroasa.
- Puneti ciocolata si untul peste crema de oua, avand grija sa amestecati mereu. Incorporati, apoi, treptat, faina, pana cand compozitia incepe sa se inchege.
- Turnati amestecul final in formele de prajitura si coaceti 6-7 minute. Rasturnati formele pe platouri si lasati-le asa vreo 15 secunde inainte sa scoateti prajiturile din ele. Decorati cu frisca si fructe confiate si serviti imediat.