masina-de-paine

Masinile de facut paine – o solutie la indemana

O masina de facut paine este un aparat electrocasnic care a revolutionat modul de coacere si preparare al painii de casa. Fabricate pentru prima data in anul 1986, in Japonia, masinile de paine si-au gasit usor drumul catre casele din toata lumea. Prin utilizarea unui astfel de aparat, procesul automat de coacere a devenit mai accesibil si mai convenabil. La fel ca si in cazul coacerii traditionale, ingredientele trebuie intai masurate, conform retetei. Amestecul este apoi adaugat in cuva masinii. Aparatul se va ocupa apoi de amestecarea ingredientelor, realizarea aluatului, framantarea acestuia si, in final, de coacere.

Operatiunile sunt realizate prin folosirea paletei din cuva. Odata ce procesul de coacere s-a terminat si painea se raceste, ea poate fi usor scoasa din masina. Paleta de amestecare ramane in paine si trebuie scoasa cu grija, pentru a nu fi uitata pe afara.

Painea de casa facuta la masina, desi este mai sanatoasa, are un termen de valabilitate mai scazut decat cea cumparata din comert, datorita lipsei aditivilor si conservantilor. Acesti conservanti pot fi adaugati si in masina de facut paine, insa atunci parca utilizarea unei astfel de masini isi pierde din beneficii.

Aparatele de copt paine acasa au diferite programe ce permit programarea de sarcini multiple. Pot fi programate doar sa framante aluatul sau sa porneasca procesul de coacere mai tarziu, astfel incat painea sa fie gata la ora dorita. Pot, de asemenea, face gemuri, paine fara gluten, prajituri, aluat pentru pizza, paine de orez etc.

Atunci and doriti sa achizitionati o astfel de masina de paine, trebuie sa aveti in vedere cateva specificatii, cum ar fi capacitatea maxima, dimensiunea si forma painii, durata de coacere, programele disponibile etc. Inainte de achizitie, consultati acest site pentru a afla in detaliu care sunt elementele pe care trebuie sa le aveti in vedere si care sunt cele mai bune masini de pe piata la ora actuala.

Ca si in cazul coacerii de paine la cuptor, si in cazul folosirii unei masini de facut paine pot aparea diverse probleme in calitatea painii produse. Acestea pot fi cauzate de procesul de coacere, de ingrediente, de reteta sau de calitatea masinii folosite.

Nu trebuie sa fii un super inginer pentru utilizarea unei astfel de masini. Citirea manualului de utilizare ofera suficiente informatii pentru o utilizare fara probleme.